Sper sa fie cu folos …

Ziua 3 – Los Angeles

August 24th, 2010 Posted in Diverse, Excursii

Sculat la 8, mancat, vazut un supermarket si luat ceva de mancare. Cand sa platim, pe bonul de la casa ne apare un cupon: daca in 3 zile mai venim si cumparam de 15 USD ne fac o reducere de 5 USD. Deci ii clar ca tot de acolo am cumparat si a doua zi. Buna strategie, am avut primul impact si cu cupoanel la cumparaturi.

Impresia nr. 3: pentru orice exista un cupon sau un discount.

Pe la ora 10 plecam spre LA, autostrazi cu 6 benzi pe sens, zgarie nori, tot ce trebuie.

Impresia nr. 4: parca eram in filme. Am vazut casele, strazile semnele etc. ce le-am tot vazut de atatia ani in filme, oricum o senzatie tare aiurea.

Pe autostrada inca o surpiza, toate semnele de circulatie sunt scriese, nu au pictograme. Singurele care ar fi ca la noi sunt Stop si Cedeaza trecerea dar si pe asta scria Yeld. Restul sunt un dreptunghi alb cu scris negru: Obligatoriu la dreapta, Stop la prima etc. Nu exista prioritate de drapta, functioneaza regula cine ajunge primul, trece primul.

Prima zona vizitata Little Tokyo, cartierul japonez care l-am ratat cu o strada si am ajuns in cartierul en-gros-istilor, un fel de Jackson intins pe mai multe strazi plin de negri, spanioli, chinezi care vor sa-ti vanda tot felu. A fost destul de dubios sa umblam pe acolo.

Am iesit si am nimerit in centrul din LA unde sunt cladiri frumoase, ceva arhitectura si unde in decurs de 3 colturi am vazut doua locuri in care se filma. Daca o sa vedeti o reclama la BMW cu un papusar sa stiti ca eram si noi pe acolo.

Am ajuns in cartierul japonez in care bine inteles Moni era in extaz si a incepus a caute chestii legate de sabii :)

Obiectivul nr. 4: Hollywood, am vazut Hollywood boulevard, stelutele pe trotuar, maini si picioare imortalizate, Sunset Blv, LA Ink. Am mancat un burgher traditional intr-un Diner ce era decorat in stil 1960, cu tonomat la fieare masa, foarte fain.

Obiectivul nr. 5: Observatorul astronomic, foarte interesant, am vazut luna prin telescop, o expozitie foarte bine pusa la punct si cel mai fain, LA-ul vazut de sus noaptea.

La finalul zilei am fost 1h prin Santa Monica, o statiune la ocean, foarte draguta si destinsa. Ca si obiective am vazut The Santa Monica Pier – un “debarcader” pe care s-a gandit careva sa-l cumpere si sa puna un parc de distractii, restaurant si tot felu de atractii. Un mall deschis, scarile rulante, pasajele tot in afara de magazine era in aer liber si designul era foarte aerisit si placut. Ultimul obiectiv o strada pietonala plina de terase, pomisori luminati si statui din bucsusi.

Ziua 3 – Los Angeles
  1. One Response to “Ziua 3 – Los Angeles”

  2. By Lidia on Sep 2, 2010

    Cine nu si-ar dori sa vada ceea ce ati vazut voi , cert e ca si vazute oprin descrierile tale, par extraordinare .
    Mai continua !!!

Post a Comment