Sper sa fie cu folos …

Ziua 6 – Santa Fe, Taos

August 24th, 2010 Posted in Diverse, Excursii

De rau ce am dus-o am inceput ziua cu o baie la piscina, Moni a facut 20 de bazine, stat la bulbuci etc, dupa care am plecat spre Santa Fe si Taos.

Santa Fe este un orasel colonial cu o arhitectura distincta. Toate colturile sunt rotunzite iar culoarea predominanta este cea pamantie. Foarte linistit, foarte dragut, foarte relaxant, am vazut cateva lucrari artizanale deosebite realizate de indieni. In Santa Fe am mancat la un restaurant Mexican unde am incercat cate un pic din fiecare.

O alta chestie despre America, la magazin la restaurant toata lume iti zambeste si e ffffffff draguta cu tine DAR artificial. Hi, how are you ii un salut, nimeni nu ii curios cum esti de fapt si daca nu il intrebi inapoi ce face ii chiar nepoliticos nu ca de fapt nici nu te intereseaza. Raspunsul standard la How are you este: I’m great! Sau I’m fantastic! Ich! La restaurant dupa ce i-am pus ce dorim “ooo that’s so fantastic!” cand le-a adus la masa a fost ceva de genu “this is great!”. Nu zic, ii de 1000 de ori mai bine ca in RO cand vine is iti tranteste farfuria in fata, serviciile sunt impecabile, dar ii cam de plastic si vorba lui Bogdan dupa ce trebuie sa zambesti 8 ore pe zi cred ca ti se cam imprima pe fata.

Taos este o rezervatie de indieni pe care tocmai am prins-o inchisa pentru ca indienii se pregateau de ritualurile lor religioase. Bogdan crede ca de fapt indienii sunt platiti sa stea in rezervatie si pe la 19 se duc sa doarma la casele lor si ca de fapt aceste ritualuri sunt pretext ca nu cumva sa intri noaptea si sa vezi ca ii orasul gol. In orice caz, din cate am vazut am avut un mic gust amar, parca am intrat intr-un sat de tigani, case din pamant, garduri inadite si improvizate din ce au gasit, cam totul parca se derapana si era mizerie. Sa va spun drept ma asteptam sa gasesc corturi, focuri de tabara dar nah, mai multe pe google.

La intoarcere “din cazua” unei ploi, am intrat din nou intr-un casino Indian la care in 30 min Bogdan a castigat la blackjack 20 USD si mie mi-a castigat (adica norocul meu si instructiunile lui) 10 USD.

La intoarcere spre Albequerque am prins ploaie, un motiv deosebit ca timp de 3 ore sa urmarim fulgere, jocuri de lumini si un cer cu nuante de la galben, la albastru, la violet, la rosu. Extraordinar!

Ziua 6 – Santa Fe, Taos
 1. One Response to “Ziua 6 – Santa Fe, Taos”

 2. By Lidia on Sep 2, 2010

  Mi se par foarte dragute comentariile legate de calatorie, Ai surprins aspecte pe care mi le mai auzisem de la Fulvina.
  Dar de ce te-ai oprit ????
  din lipsa de timp , inspiratie sau internet ????
  Vezi ca anumite treburi se uita , si poate dupa o vreme sunt percepute altfel !!!
  Spor!!!!

Post a Comment