Sper sa fie cu folos …

Ziua 21 – New York

September 6th, 2010 Posted in Diverse, Excursii

Cea mai mare deceptie din US!

New York, jazz, Time Square, Broadway, zgarie nori, statuia libertatii toata lumea stie de New York, era si bancul ala “Care ii capitala Statelor Unite?” si primul instinct era sa zici New York, parca ai anumite pretentii de la un asemenea oras.

Mda… New York ii un oras in primul rand jegos, peste tot pute, daca nu a metrou atunci a pisu sau a ceva gunoaie sau a ceva gura de aerisire de la ceva fast food. Am intrat la cel mai mare McDonalds din lume, situat in zona Time Square, si am iesit la fel de repede.

Zicala ca ii un oras care nu doarme nici o data este foarte adevarata, daca nu is claxoane atunti ii un picamar sau ii metroul care trece pe sub si care circula 24 din 24. Sunt schele peste tot, din doua in doua trotuare o schela, se construieste/converteste la greu. Zicea ghidul “aici a fost la inceput o biserica, dupa care a devenit night-club, dupa care din cauza raziilor repetate din cauza consumului mare de droguri a fost desfintata si a devenit un magazin … aceasta casa a fost convertita in templu budist iar la subsol au deschis un magazin <totul la 99 centi>” (si biserica trebuie intretinuta).

Metroul ii mic, inghesuit, in statii nu ai aer. Vagoanele sunt curate in schimb si au aer conditionat. Transportul in comun este foarte bine pus la punct, daca nu ai metrou ai bus si toate circula non stop. De fapt orasul ii asa de aglomerat incat majoritatea nici nu au masina.

La ora 5 erau oameni pe strada. Peste tot politie. Toti pietonii trec pe rosu. Este primul oras in care am gasit vanzatori ca si-n Romania. A trebuit sa stam undeva intre 4am si 6am sa vina urmatorul bus, am ales un McDonalds ca era singurul deschis. Am cerut un ceai negru si pentru Moni unu de piersici la care vanzatoarea afro-americana a spui catre colega ei afro-americana “she want’s peach tea, this is not fucking Starbucks!”. La un moment dat am intrat intr-un magazin de aparate foto sa intreb de un Nikon D90, vanzatorul trecand pe langa mine si peste umar mi-a zis “800 USD”.

Nu zic, are farmecul lui, este o experienta si trebuie traita dar nu m-as muta acolo nici cu slujbe, doua zile de vizitat sunt arhisuficiente.

Ziua 21 – New York

Post a Comment